Apple Cake
I'm making this tomorrow, for Kenneth's birthday. I might have to make myself some kind of pie... I made carrot tart once, which was delicious. Or I could make scones. With the weather the way it is, I'll be surprised if I get any sleep, so I'll need the carbs to keep me sane/happy! :D
Here's the recipe, and the picture that went with it... If it's a success, I'll post the English version with my own photo.
Eplekake i langpanne
3 egg
3,5 dl sukker
100 g smør
1,5 dl melk
4,5 dl hvetemel
2,5 ts bakepulver
5-6 epler
kanel og sukker til å strø på toppen
Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret, ha i melk og hell i eggedosisen. Rør om og sikt inn mel og bakepulver, og bland godt.
Ha røren i en smurt eller papirkledd langpanne.
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i passende skiver/båter. Stikk eplebitene tett i tett ned i deigen. Strø kanel og sukker over toppen. Stek kaken i ca 30 min, på 180 grader.
See the original post here.
Here's the recipe, and the picture that went with it... If it's a success, I'll post the English version with my own photo.
Eplekake i langpanne
3 egg
3,5 dl sukker
100 g smør
1,5 dl melk
4,5 dl hvetemel
2,5 ts bakepulver
5-6 epler
kanel og sukker til å strø på toppen
Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret, ha i melk og hell i eggedosisen. Rør om og sikt inn mel og bakepulver, og bland godt.
Ha røren i en smurt eller papirkledd langpanne.
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i passende skiver/båter. Stikk eplebitene tett i tett ned i deigen. Strø kanel og sukker over toppen. Stek kaken i ca 30 min, på 180 grader.
See the original post here.
Comments
Post a Comment